Echo’s

De echo’s in het begin van de zwangerschap worden op de praktijk gemaakt. Die zijn allereerst bedoeld om te kijken of de zwangerschap intact is, dus of er hartactie is. Verder wordt het vruchtje gemeten om de termijnbepaling te doen, dus om te kijken hoe ver u precies zwanger bent en wanneer de baby wordt verwacht.

De 13 wekenecho is een nieuw onderzoek wat sinds 1 september 2021 wordt aangeboden, deze echo wordt de ETSEO (Eerste Trimester Structureel Echoscopisch Onderzoek) genoemd. Bij deze echo wordt het kindje onderzocht naar mogelijk lichamelijke aandoeningen. Deze echo wordt gemaakt in het ziekenhuis. Jullie kiezen zelf of jullie de 13 wekenecho wensen. Klik hier voor meer informatie over de 13 weken echo.

Als u 19 a 20 weken zwanger bent kunt u een TTSEO ( = Tweede Trimester Structureel Echoscopisch Onderzoek), ook wel bekend als “de 20 weken echo”, laten doen. Deze echo is bedoeld om te kijken of er grote structurele afwijkingen bij uw kindje te zien zijn (gelukkig is dit zelden het geval). Ook worden er metingen gedaan om te kijken of uw kindje goed groeit. Deze echo wordt gemaakt in het ziekenhuis. Of u deze echo wilt laten maken mag u uiteraard zelf beslissen. Klik hier voor meer informatie over de 20 weken echo.

Als u 30 a 32 weken zwanger bent heeft u de mogelijkheid om een groeiecho te laten maken. Bij deze echo worden alle metingen nog eens gedaan. Dit is een extra controle op de groei. Ook deze echo wordt in het ziekenhuis gemaakt.

Tussen de 34 en 36 weken wordt er nog een echo gemaakt op de praktijk om te kijken naar de ligging van uw kindje. In deze periode is het belangrijk om te weten of uw kindje in hoofdligging ligt, of in stuitligging.

Indien in uw specifieke situatie extra echo-onderzoek nodig is wordt dit natuurlijk gedaan.

Van de echo’s die op de praktijk gemaakt worden krijgt u uiteraard foto’s mee. Ook krijgt u een USB-stick mee zodat u thuis dezelfde beeldkwaliteit heeft als op de praktijk.

Ben je zwanger?
Bel 0495-544505 of 06-22791451 of stuur ons een bericht via onze contactformulier!